AFM toezicht

Geen AFM toezicht?

Op de website van Capler is een vermelding te vinden van de AFM: "Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit." of op de mobiele versie de alternatieve tekst: "U belegt buiten AFM-toezicht". Wat betekent dit precies en is een belegging in Capler dan nog wel veilig?

Autoriteit Financiële Markten

De Autoriteit Financiële Markten ("AFM") houdt toezicht op alle financiële instellingen en dienstverleners in Nederland. Om hiermee eerlijk en transparante financiële markten in Nederland te waarborgen.

Capler is een handelsmerk van Milon Management B.V., de investeringsmaatschappij die de beleggingsfondsen structureert en administreert waarin jij kan beleggen op het Capler platform. Milon Management B.V. staat geregistreerd bij de AFM. Hier zijn verschillende spelregels aan verbonden.

Het Essentiële Informatie Document

Allereerst is er een aanmeldingsprocedure doorlopen om geregistreerd te kunnen worden. Hierbij hebben wij kenbaar gemaakt wat voor een financieel product wij willen aanbieden en wie onze deelnemers kunnen zijn. Verschillende documenten, waaronder het Essentiële Informatie Document ("EID"), zijn hierbij getoetst aan de wettelijke vereisten. Hiermee is het EID dus een goed uitgangspunt om verschillende beleggingen met elkaar op eenvoudige wijze te kunnen vergelijken.

Vrijstelling

Daarnaast zijn wij wettelijk verplicht om op onze website de genoemde vermelding te plaatsen, ook wel "Vrijstellingsvermelding". Deze vermelding is een herinnering van de AFM aan de consument welke eisen er aan de betreffende financiële instellingen of dienstverleners worden gesteld.

Geen vergunningsplicht?

Maar een verplichte registratie. Niet elk beleggingsfonds hoeft een vergunning te hebben. Dit hoeft pas als een beleggingsfondsen een omvang heeft van EUR 100.000.000 (honderd miljoen euro) en dit fonds aan meer dan 150 kleine beleggers (< EUR 100.000 (honderdduizend euro), wordt aangeboden.

Beleggers-grens

Wij werken, door de 150 beleggers-grens van de AFM, uitsluitend voor een klein en select gezelschap van Capler members.

Geen prospectusplicht?

Een prospectus is een standaard informatiedocument, net als het EID. Het prospectus is een uitgebreidere beschrijving dan het EID en bevat onder andere de investeringsstrategie, de te verwachten rendementen en de risico´s. Bij beleggingsfondsen (zoals ook de aangeboden Feeder fondsen) die kleiner zijn dan EUR 5.000.000 (vijf miljoen euro), is het opstellen van een EID volgens de AFM verplicht. Het ook nog opstellen van een prospectus is dan te tijdrovend en te kostbaar, wel moet de vrijstellingsvermelding duidelijk gepubliceerd worden.

Invloed op jou als belegger

Bij Capler proberen wij zo eerlijk mogelijk te zijn op de risico's van beleggen. Het presenteren van de vrijstellingsvermelding hoort daar ook bij. Als belegger zal je altijd een eigen afweging moeten maken of een belegging (met of zonder vrijstellingsvermelding) en de daarbij behorende risico's bij jou passen.

Capler is een merk van Milon Management B.V.

Geregistreerd bij de AFM onder Fonds-ID: 50027577.

Download PDF

Vragen?

Heb je nog vragen over de AFM registratie, over Capler of Milon Management B.V.? Neem ook eens een kijkje op de website van de AFM, of lees hun artikel over prospectusplicht. Je mag ook altijd contact met ons opnemen. Wij proberen iedereen zo goed mogelijk te informeren.

milon

Meer weten?

Krijg volledig vrijblijvend toegang tot onze fondsen en ontvang updates over nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meld je gratis aan Log in
This site is registered on wpml.org as a development site.