Hoe het werkt

Hoe het werkt

Normaal gesproken kan je pas investeren in private equity vanaf honderdduizenden of zelfs miljoenen euro's. Door het bundelen van kleinere vermogens kan Capler deze drempel behalen en private equity toegankelijk maken voor iedereen.

Exclusiviteit voor jou

Capler maakt de private markten inzichtelijk en transparant.

Beleggen in private equity is historisch gezien altijd intransparant en exclusief geweest. Capler werkt voor iedereen aan een beter overzicht van deze markt en specifiek aan gelijke beleggingskansen. Via ons platform kan je zoeken naar- en informatie vergaren over private equity fondsen. Je kan deze selecteren en direct investeren in een voorheen onbereikbare beleggingscategorie.

Liever ontzorgd?

Niet iedereen is een actieve belegger

Maar iedereen zou (een stukje) van zijn vermogen moeten beleggen in private equity. Geen zin om zelf fondsen te selecteren? Kies voor automatische spreiding over verschillende fondsen op ons platform.

Meer fondsen = meer bedrijven = een gespreid rendement. Nooit meer aan- of verkoop stress of uren aan onderzoek naar de beste belegging. Dat is volledig ontzorgd beleggen in private equity via Capler.

Digitale onboarding

Snelheid, automatisering en lagere kosten

Bij Capler ontwikkelen wij onze eigen technologische oplossingen om jou als belegger vooruit te helpen. Geen papieren formulieren meer of handtekeningen op locatie. Je kan bij ons 24/7 investeren met de kleinste bedragen in private equity en venture capital.

1. Registreer

Maak vrijblijvend een account. Krijg inzicht en informatie over fondsen

2. Selecteer

Zoek het investeringsfonds dat het beste bij jou en jouw doelen past.

3. Investeer

Na een digitale handtekening en gekoppelde overboeking werken de professionele fondsmanagers aan jouw rendement.

Beveiliging en regelgeving

Met vertrouwen investeren in de toekomst.

Door Capler's aanmelding onder het AIFMD-registratieregime van artikel 2:66a Wft (‘light’ beheerder) van de AFM, moeten wij aan verschillende wetten en regelgeving houden. Niet alleen moeten wij de benodigde controles uitvoeren op bijvoorbeeld de herkomst van vermogen. Ook moeten wij ons houden aan bepaalde communicatie richtlijnen en informatie voorziening. Waardoor jij als belegger met vertrouwen en zonder verrassingen kan beleggen via Capler.

Daarnaast zorgt onze eigen technologie ervoor dat jij automatisch investeert in de gepresenteerde fondsen. Geen kans op individuele fouten van onze managers en technologie ontwikkeld met de hoogste veiligheidsstandaarden.

De kosten

Zo laag mogelijk natuurlijk en altijd transparant

Beleggen in private equity brengt verschillende type kosten met zich mee. Deze houden wij natuurlijk graag zo laag mogelijk en presenteren wij altijd vooraf. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan. Hieronder beschrijven we verschillende type kosten. Details van verschillende fondsen kunnen Capler members terugvinden op het platform bij elk fonds.

Instapkosten

Sommige fondsen rekenen instapkosten bij het toetreden van nieuwe beleggers. Hiervan wordt bijvoorbeeld de notaris, juridisch advies en andere oprichtingskosten van bekostigd.

Vaak worden de instapkosten berekend als een percentage (%) over de investering.

Beheervergoeding

Jaarlijkse rekenen private equity fondsen een beheervergoeding. Deze vergoeding wordt gebruikt om het investeringsteam, adviseurs en lopende administratieve kosten te betalen.

De beheervergoeding wordt berekend als een vast jaarlijks percentage (%) over de investering. Een standaard percentage is 2% en deze kan betaald worden vanuit het opgehaalde fonds vermogen of wordt apart gefactureerd.

Prestatievergoeding

De meeste fondsen rekenen een prestatievergoeding of winstdeling wanneer zij een hoge rendement realiseren voor de beleggers. Dit zorgt ervoor dat de private equity managers extra gemotiveerd zijn om te presteren.

Deze prestatievergoeding wordt meestal pas uitgekeerd nadat de belegger een minimum/drempel rendement heeft behaald, welke is uitgedrukt in percentage (%).

De daadwerkelijke winstdeling boven het drempel rendement is meestal 20% van de gerealiseerde winst.

milon

Meer weten?

Krijg volledig vrijblijvend toegang tot onze fondsen en ontvang updates over nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meld je gratis aan Log in
This site is registered on wpml.org as a development site.