Voor fondsen

Voor fondsen

Capler ontwikkelt beleggingen voor retailbeleggers in private equity- en venture capital fondsen.

Retailbeleggers

Bereik de grootste groep beleggers.

Capler is het enige Europese digitale investeringsplatform dat alternatieve investeringsfondsen voor retailbeleggers toegankelijk maakt. Dit doen wij door het ontwikkelen van gespecialiseerde Feeder fondsen, Fund-of-funds en het aanbieden van retail toegankelijke fondsen van derden partijen.

Vergroot je AUM

Extra AUM vanuit retail beleggers, zonder extra administratie of communicatie.

Elk private equity of venture capital fonds heeft er op een gegeven moment mee te maken: fundraising. Capler helpt hierbij door een geheel nieuwe categorie aan "Limited Partners" aan te schrijven: retailbeleggers.

Voor de meeste fondsen is het makkelijker alleen professionele beleggers (>EUR 100.000) te accepteren, waardoor retailbeleggers, met een vermogen tot EUR 1.000.000 en een gezond diversificatiebeleid genegeerd worden. Dit terwijl deze doelgroep in Europe ruim EUR 12.500 miljard aan beleggingen heeft uitstaan.

Capler helpt bij het aantrekken van deze groep retailbeleggers, zonder extra administratie of communicatie.

Feeder fondsen

AIFMD proof als één kwalitatieve investeerder

Door Capler's aanmelding onder het AIFMD-registratieregime van artikel 2:66a Wft (‘light’ beheerder) van de AFM, kunnen wij directe feeders opzetten voor jouw private equity- of venture capital fonds.

Capler's platform maakt het mogelijk voor haar klanten om aan specifieke fondsen deel te nemen door belegger te worden van fonds-specifieke feeders.

Doordat alle onboarding, administratie en communicatie technologie door Capler zelf ontwikkeld wordt én wij de feeder fondsen in eigen beheer houden, heeft een private equity of venture capital fonds alleen met Capler te maken als zijnde één kwalitatieve investeerder.

​Met onze jarenlange ervaring als investeerder, fonds selecteur en fondsen bouwer, zijn wij gelukkig een professionele en discrete partij die toetreedt als LP tot jouw fonds. Geen verrassingen.

Fund-of-fund

Automatisch spreiding voor de retailbelegger

Naast directe feeder fondsen biedt Capler ook een Fund-of-fund strategie voor retailbeleggers. Dit biedt retail beleggers de mogelijkheid om met één belegging te spreiden over meerdere private equity en venture capital fondsen.

Voor de onderliggende private equity en venture capital fondsen veranderd er niks. Ook hier zullen de beleggers op het Capler platform gebundeld worden en via een Feeder fonds toetreden als één kwalitatieve investeerder in jouw fonds.

Closing the wealth gap

SDG 10: Reducing inequalities

De wereld ziet een toenemende inkomsten en vermogensongelijkheid. Uit een langlopende meerjarige studie (IMF) is gebleken dat de rijken rijker worden door toegang tot betere investeringsmogelijkheden.

Samen met Capler kunnen private equity en venture capital fondsen een steentje bijdragen door kleinere retailbeleggers toegang te verschaffen tot professionele en hoogrenderende beleggingscategorieën.

milon

Meer weten?

Krijg volledig vrijblijvend toegang tot onze fondsen en ontvang updates over nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meld je gratis aan Log in
This site is registered on wpml.org as a development site.